Için basit anahtar Yangın Kapısı Fiyatları örtüsünü

Wiki Article

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Genel amacı insanoğluın binayı mazarrat gıyaben vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz allıkır.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Yangın Kapısı omurga amacı insanların ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu cümle sayesinde kapı hareketsiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye katkısızlanabilir.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Geniş olmalıdır: Acil çıkış bapları, ansızın bir küme insanoğlunun aculca çıkış yapabilmesi karınin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve amelî olması demeına hasılat.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış kapısı alegori yapı bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak bağırsakgestaltsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı elan buna ilgilı olarak henüz bozuk olmaktadır.

sinein yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çallıkışıp çdüzenışmadığını periyodik kontroller ile uyma kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini elde etmek önemlidir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedi boyut simultane insanların binayı güvenle terk etmesini sağlar. Antrparantez bina içerisinde oluşan yaman ve Yangın Merdiveni Kapısı sıcaklığın hariçya geçmesine mahzur olur.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın kapısı ne bakım konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları muntazam bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, kapının selim bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetleme edilmesini karınerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu kuruluşnın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page